perfect in protection

Ötletek - használatra

014 - Felhasználó (pl. üzletkötõ) azonosító

Egyre több értékesítő cég (pl. biztosítók, termék értékesítõk, viszonteledók, stb.) speciális árképzésekkel próbálja a konkurenciát megelőzni.

Ezt az árképzést internet (vagy felhő) alapú adatállományok, számolási eljárások használatával végzi. Ebben az esetben az értékesítőnek be kell jelentkezni egy internetes oldalon - 99%-ban egy username/pasword alkalmazásával.

Ez egy egyszerû, de semmiképpen nem biztonságos megoldás. A 2 tényezõs azonosítást a bankok is elfogadják mint biztonságos azonosítást - van valami nehezen másolható eszköze (bankkártya) és tud valamit (4 karakteres pinkód, ami általában csak szám lehet). Azonosítás hardverkulccsal és jelszóval, illetve az adott alkalmazás használatához szükséges licenc meglétével (amit a hardverkulcs tartalmaz) ez jelenleg a csúcs kategóriát jelenti az azonosítás terén.

Megéri? Egyértelmûen!

Elõnye: Minden CmDongle (hardverkulcs) egyedi azonosítóval rendelkezik. A felhasználó (vagy cég) dönti el, milyen jelszót használ (nem csak pin kód tipus lehet). A CmDongle-ban lévõ licencet csak speciális tényezõk meglétével (FSB kulcs, termékkód, végfelhasználó kulcs azonosítója) lehet kialakítani. Nem ingyen van, mint a username/password, de arányosan biztonságosabb. A kulcs egyedi védelemmel rendelkezik a benne tárolt licenc információk (licencek) csak a felhasználó által megadott jelszó beírása után használhatók, így lopás vagy elvesztés esetén is védett marad a hozzáférés. E-mail-ben ezek az információk (fizikai kulcs és licenc) nem terjeszthetõk.

Automata digitális termék (pl. szoftver) áruház

A CodeMeter License Central Internet Edition kialakítás (1220-02 - Starter Kit Small Business Edition: Media Kit, SDK License, Handling fee for FSB; Trial license unlimited; CodeMeter License Central Internet Edition; 200 licenses per Host-ID; 1 year hosting in Data Center Edition) alkalmas arra, hogy egy szoftver (fejlesztést és) értékesítést végzõ cég a termékeit egy webáruházban kínálja. Ez a megoldás kifejezetten arra épül, hogy a vásárló a kínálatból kiválassza a kívánt termék licencét, online kifizesse és a nála már meglévõ CmDongle vagy CmAct kulcsra feltöltse. A lényeges különbség, hogy a vásárlás elején a vevõ bejelentkezik (azonosítja magát) a kulcsával a webáruházba, majd a vásárlás után a webáruház (CodeMeter License Central segítségével) automatikusan beírja számára a megvásárolt licencet.

Fizessen használati idő alapján

Van egy piaci rés, ahol szinte senki nem kínál terméket, ezért nagy piaci lehetőség van benne.

Több területre is kínálnak olyan szoftvert, amit a felhasználó viszonylag rövid ideig használ, ugyan akkor a terméknek a teljes árát kérik el, amit az egész éves használatra kalkuláltak ki.

Ha ezt a terméket mondjuk csak 36 óra használati időre kínálná a gyártó, nagy figyelmet lehetne elérni a szokatlan kínálattal és ezt meg is tudja valósítani a fejlesztõ egy nagyon egyszerű módon.

A CodeMeter-ben tárolt minden licenchez tartozik egy számláló, aminek az értékét a hardverkulcsban lehet állítani - kivülről, a szoftver módosítása nélkül. A szoftverben el kell helyezni egy órajeladó részt, ami rendszeresen egy egységgel csökkenti a számláló értékét - ha a szoftver fut. Pl. 5 percenként meghívja a CodeMeter API függvényét, ami eggyel csökkenti az adott licenc számlálójának értékét és nulla értéknél a licenc úgy viselkedik, mintha nem lenne a hardverkulcs csatlakoztatva - a szoftver működése leáll.

De ha a felhasználó tud errõl a funkcióról, ahogy elvégezte a munkáját, megszünteti a kulcs csatlakozását, így a szoftver nem tudja csökkenteni a számláló értékét - idő- és pénzgazdálkodás - sokkal gazdaságosabban fogja tudni használni a megvásárolt terméket és a jó tapasztalatát tovább adja az ismerõseinek.

KEYnote Magazin No. 25

  • Újítás és Folytonosság a Wibu-nál
  • VxWorks EDK a CodeMeter-el
  • Hacker Csapda
  • License Central Reporting

Letöltés

Kapcsolat

+36 1 280-8811

info@mrsoft.eu

Ötletek - használatra

014

Felhasználó (pl. üzletkötõ) azonosítása CmDongle (hardverkulcs) használatával. Bővebben

013

CodeMeter használata webes azonosításhoz, bejelentkezéshez. Alkalmazható árlisták letöltéséhez,

 

012

Viszonteladók számára bizalmas információk célzott eljuttatása - csak az tudja megnyitni a PDF-et, akinek a kulcsába a hozzá ...